Beweegdiploma voor kleuters

Eerst een beweegdiploma en dan een zwemdiploma?

Iedereen weet dat het  belangrijk is dat een kind zich veelzijdig leert bewegen. Dat is goed voor de motorische ontwikkeling van het kind en een prima basis voor het beoefenen van latere sporten. Daarom zou elk kind vóór het behalen van een zwemdiploma eigenlijk eerst het beweegdiploma moeten halen. 

Wat is een beweegdiploma?

De KNGU heeft twee beweegdiploma’s ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar: Beweegdiploma 1 en 2. Gedurende een cyclus van 15 à 20 lessen leert een kleuter spelenderwijs de basisbeginselen van het bewegen, zoals rollen, klimmen, klauteren, vallen, opstaan, duikelen etc. Als de kleuters in een groep de vaardigheden beheersen, dan volgt een feestelijke diploma uitreiking.

Vanaf 1 september ook in Vledder

Juf Luset Dirne is bevoegd om de lessen voor het beweegdiploma te mogen geven. Zij doet dat in Sporthal de Spronk tijdens de kleutergym: op de dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur. Zit je kind nog niet op kleutergym? Kom dan een keertje kijken. Ieder kind mag vrijblijvend twee keer mee doen. Meld je aan via het contactformulier of bel met Luset: 0521 – 550219.

46297_beweegdiploma-1®    KNGU keurmerk Beweegdiploma