Gymnastiekwedstrijd was top!

Sofie Bode, Silke Oosterveen, Esmeralda Zwanbag en Mirthe Ellwanger waren de winnende gymnasten tijdens de grote gymnastiekwedstrijd die op 28 januari in Sporthal de Spronk werd gehouden.

In totaal deden er 56 kinderen uit de groepen 3, 4, 5, en 6 van basisscholen uit de gemeente Westerveld aan deze mede door sportvereniging Vledder georganiseerde wedstrijd mee. Omdat de kinderen geen lid hoefden te zijn van een gymnastiekvereniging was dit voor veel kinderen een mooie manier om te ervaren hoe leuk het kan zijn om op gymnastiek te zitten. Tijdens de wedstrijd lieten de deelnemers zien wat ze kunnen op de onderdelen kastspringen, lange mat, rekstok en minitrampoline springen.

Fun en dans

Naast de wedstrijd was er dit jaar ook een FUN onderdeel toegevoegd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Kinderen konden voor of na hun wedstrijd op een beweegplein vrij kennismaken en oefenen met allerlei gymnastiekactiviteiten. Ook leerden de kinderen een dans, aangeboden door Hanja van sportvereniging Vledder. Deze werd aan het einde met alle deelnemers gedanst.

Prijswinnaars

winnaars-gymwedstrijd-2014

De winnaars van de gymnastiekwedstrijd

De prijswinnaars in de verschillende leeftijdscategorieën zijn:

  • Groep 3: 1. Sofie Bode, 2. Merel Blum, 3. Sterre van Vliet
  • Groep 4: 1. Silke Oosterveen, 2. Lisa Nieuwland, 3. Annabel Kelly
  • Groep 5: 1. Esmeralda Zwanbag, 2. Tim van den Ham, 3. Linde Veldhuizen
  • Groep 6: 1. Mirthe Ellwanger, 2. Nanke Mol, 3. Lylian Wink