Dynamic Tennis

Dynamische racketsport

Ben je op zoek naar een intensieve sport, die goed is voor je conditie en ook op gevorderde leeftijd nog goed is vol te houden? Dan is Dynamic Tennis misschien iets voor jou.

Wat is Dynamic Tennis?

Dynamic tennis is een relatief nieuwe racketsport die in een sportzaal wordt gespeeld. Het is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het racket en de bal zijn extreem licht. Hierdoor is er geen kracht nodig om de bal te slaan en kunnen spelers behendig, snel en met veel effect spelen. Het is daardoor een toegankelijke en dynamische sport voor jong en oud.

  • Er wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld
  • Het net hangt op tennishoogte
  • De spelregels zijn de oude regels van tafeltennis, ideaal voor het dubbelspel
  • Mannen en vrouwen spelen gemengd met en tegen elkaar
  • Er wordt gespeeld met een licht racket en een lichtgewicht foambal
  • Het spel is gemakkelijk aan te leren en geschikt voor jong en oud

Dynamic Tennis in Vledder

Ook SV Vledder biedt Dynamic Tennis aan en wel op de dinsdagmorgen en de donderdagavond. Er wordt altijd gestart met een warming up. Daarna worden er in wisselende samenstellingen partijtjes gespeeld. Alle trainingen zijn in sporthal De Spronk in Vledder.

Dinsdagmorgen  9.30 – 10.30
Donderdagavond 20.00 – 21.30

Misschien iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze dynamische sport? Kom dan een keer kijken of speel twee keer vrijblijvend met ons mee. Meld je dan even aan via de website of neem contact op met één van de bestuursleden.