Kleutergym

Veilig leren spelen en bewegen

Uitreiking kleuterdiploma sv Vledder (7)Kleuters doen niets liever dan hollen, springen, klimmen, gooien of vangen. Elke stoeprand of heuvel nodigt uit om te klauteren, te spelen en te ontdekken. Om in een veilige omgeving te leren spelen en bewegen zijn wij daarom gestart met kleutergym en kunnen kinderen bij ons hun beweegdiploma halen.

De basis voor elke sport

Tijdens de kleutertijd vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Daarom is het belangrijk om juist dan veel aandacht te besteden aan het soepel leren bewegen. Een goed motorisch fundament vormt immers niet alleen de basis voor elke sport, maar geeft ook zelfvertrouwen en inzicht in eigen kunnen. Bovendien is bewegen belangrijk om overgewicht te voorkomen.

Het Beweegdiploma

In 10 tot 20 lessen kunnen de kleuters bij Sportvereniging Vledder het beweegdiploma 1 en 2 halen. Wij hebben van de KNGU het keurmerk gekregen om deze lessen te mogen geven. Wat is nou mooier dan dat ieder kind naast het zwemdiploma ook het beweegdiploma heeft? KNGU keurmerk Beweegdiploma Tijdens de lessen komen alle aspecten van het bewegen spelenderwijs aan bod. Spelletjes geven aandacht aan de grondvormen van het bewegen, zoals springen, zwaaien, klimmen, duikelen en rollen. Met klein materiaal en turntoestellen leren de kleintjes hun evenwicht te bewaren en krijgen ze gevoel voor ruimte, afstand en snelheid.

Eerst het beweegdiploma en dan pas op een andere sport!

Lestijden en aanmelden

Donderdag  16:30 – 17:30 uur
Docent:  Ina Broertjes en Erin Bouwhuis

Lijkt kleutergym je leuk? Je mag altijd twee keer vrijblijvend komen kijken en meedoen. Wil je daarna lid worden, dan geeft Ina je een aanmeldformulier mee. Je kunt dat formulier ook downloaden via de website. Voor meer informatie, neem dan contact op met Erwin Groenink.

Nieuws

Het laatste nieuws vind je op de nieuwspagina onder de categorie Kleutergym Gymnastiek kleuters Vledder